Welkom

Golf is een spel dat wordt gespeeld met clubs en een kleine bal. Een club is eigenlijk het slagijzer dat men tijdens het spel gebruikt om de bal te spelen. Tijdens een potje golf gebruikt men verschillende type clubs. Welke club wordt gebruikt hangt af van waar de bal ligt en waar men de bal wil krijgen. Het doel van golf is om de bal met zo min mogelijk slagen in de ‘hole’ te krijgen. De hole is een klein gaatje in de grond waar het balletje in moet.

Wanneer de bal in een hole verdwijnt gaat men door naar de volgende hole. Over het algemeen kent een golfbaan 9 of 18 holes. Het spel is afgelopen wanneer men de bal in alle holes heeft laten verdwijnen. Bij iedere hole is van te voren bepaald hoeveel slagen je hebt om de bal in de hole te krijgen. Dit wordt de par van de hole genoemd. De lengte van de hole bepaald hoeveel slagen je krijgt. Dit kan 3, 4 of 5 zijn. Als je 3 slagen krijgt moet je dus de bal binnen 3 keer slaan in de hole krijgen om par te spelen en geen verliespunten op te lopen.

Enkele bekende Nederlandse golfers zijn:

  • Wil Besseling
  • Robert-Jan Derksen
  • Maarten Lafeber
  • Joost Luiten
  • Rolf Muntz
  • Reinier Saxton
  • Tim Sluiter
  • Floris de Vries
  • Daan Huizing