Barista worden kan al binnen een aantal uur

B

Het barista zijn is in de ogen van sommige mensen een kunst. De manier waarop ze met de machine om gaan en vervolgens de lekkerste koffie kunnen maken. Het is ook daadwerkelijk een kunst aangezien het lastig is en je hebt er veel kennis voor nodig. Echter kan iedereen barista wordenmet deze cursus en zelf je eigen kunst maken. Lees snel verder hoe dit in zijn werk gaat.

Barista worden kan met deze cursus in een paar uur

Het hoeft echter niet lang te duren voordat je de vaardigheden hebt om jezelf een barista te kunnen noemen. Natuurlijk is het wel vanzelf sprekend dat je met deze cursus, een beginnend barista bent. Je leert tijdens de cursus verschillende basis vaardigheden. Dit zijn vaardigheden als het juist bedienen van de machine, het goed kunnen schenken en basis kennis over de bonen. Zo leer je ook over welke bonen, wat voor smaak geven. Dit is erg belangrijk voor het zetten van de lekkerste koffies. Na deze paar uur krijg je ook certificaat die erkend wordt als officieel barista. Mocht je nog dorst hebben naar meer kennis en vaardigheden, dan kan je ook vervolgcursussen volgen. In deze opleidingen leer je bijvoorbeeld over welke factoren invloed hebben op de smaak van de bonen. Een voorbeeld hiervan is de luchtvochtigheid en de temperatuur.

Barista worden doe je in een kleine groep

Een belangrijk onderdeel van het worden van barista is de begeleiding. Om goed door te krijgen hoe je alles precies doet, heb je veel aandacht nodig. Dat is ook de reden waarom er lessen worden gegeven aan groepen van zes man. De instructeur die voor de groep zal staan is een gecertificeerd koffie meester. Deze persoon heeft alle opleidingen voltooid en hier ook de papieren van. Zo weet je zeker dat je het leert van de beste.