Hoe bespaar ik op mijn energiekosten?

H

Meer en meer besparen:noodzakelijk!
Je hebt dit vast al heel veel gehoord of zelf al ondervonden: energie is enorm duur geworden de laatste tijd. De meeste mensen willen dan ook besparen. Dit is dan ook een heel goed idee natuurlijk. Enerzijds is het zo dat er voorspeld wordt dat er binnen een 20-30 tal jaar te kort zal zijn om elk gezin te kunnen voorzien. Om deze reden wordt er dan ook meer en meer geïnvesteerd in alternatieve vormen, zoals waterenergie, windenergie en dergelijke. Om deze reden kost dit de dag van vandaag dan ook zoveel geld, net omdat het steeds schaarser wordt. Wat minder verbruiken is dus zeker geen overbodige luxe. Maar ook besparen omwille van deze hoge prijzen is absoluut meer en meer noodzakelijk.

Minder betalen door te vergelijken?
Net zoals minder betalen voor je energie, is ook minder betalen bij je zorgverzekering van groot belang! Hierbij is het eerst van belang wat je zelf nodig hebt. Heb je genoeg aan een basis zorgverzekering, of heb je toch nog nood aan een eventuele aanvullende verzekering? Hiervoor is het eerst van belang te weten wat deze basis zorgverzekering inhoudt.

Een groot verschil tussen de basisverzekering en de aanvullende verzekering in Nederland is dat iedere inwoner in Nederland verplicht is een basisverzekering aan te schaffen. De aanvullende verzekeringen kan je ook aanschaffen, maar dit is niet verplicht! Voor je basisverzekering geldt er bovendien een acceptatieplicht: je basisverzekering moet geaccepteerd worden, wat niet het geval is bij een aanvullende verzekering. Bij een aanvullende verzekering is er een medische acceptatie van tel.

Zaken zoals geneeskundige zorg, tandheelkundige zorg tot 18 jaar, je ziekenhuisverblijf, geneesmiddelen, psychische zorg vanaf 18 jaar, paramedische zorg, ziekenvervoer enzovoort. Zijn zaken die de basis zorgverzekering zal dekken. Voor iedereen in Nederland die medische hulp nodig heeft, die betaalt bij sommige van deze medische handelingen mee via het eigen risico: 385 euro. Dit geldt niet voor alle medische hulp. Wanneer je dus niet helemaal zeker bent, neem je het best contact op met je zorgverzekeraar.

Minder betalen voor zowel zorgverzekering als voor energie: vergelijken!
Zoals hierboven vast al duidelijk werd, is het van heel groot belang goed te vergelijken. Om je hierbij op weg te helpen, bekijk volgende websites zeker eens: www.easyswitch.nl en
www.energie-vergelijken.com. Wanneer je goed de prijzen vergelijkt op deze websites, dan zal je vast al heel wat minder betalen op jaarlijkse basis! Je kan er alvast ook al terecht wanneer je toch nog verdere vragen zou hebben. Veel succes.