Gespecialiseerde golf fysiotherapie in Breda

G

Een fysiotherapeut is een professional op het gebied van spieren, gewrichten en motoriek. Bij de fysiotherapeut kun je terecht voor een bijna eindeloze waslijst aan klachten. Elk deel van je lichaam kan wel behandeld worden. Daarnaast kan een fysiotherapeut je helpen wanneer je problemen hebt met bewegen. In deze tekst wordt uitgelegd wat een fysiotherapeut eigenlijk doet en voor welke klachten je allemaal bij de fysiotherapeut terecht kunt. Vervolgens wordt de focus gelegd op praktijken voor fysiotherapie die zich in de omgeving van Breda bevinden omdat hier veel gespecialiseerde therapeuten gevestigd zijn die zich bezig houden met golf.Wat doet een fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut werkt samen met een patiënt aan het versterken van spieren en gewrichten en het op een juiste manier bewegen. De focus hierbij ligt op het aanreiken van oefeningen en deze onder begeleiding uitvoeren en het aanleren van een gunstige houding. Op deze manier wordt het bewegingsapparaat versterkt en de gebieden die het zwaar te verduren hebben ontlast, waardoor de problemen meestal na enkele tijd verdwijnen of verminderen.

Meest voorkomende klachten bij de fysiotherapeut

Zoals gezegd kun je voor een heel uiteenlopende reeks aan klachten terecht bij de fysiotherapeut. Bijna alle klachten op het gebied van pijn bij bepaalde houdingen of bewegingen of het moeilijk kunnen maken van bepaalde bewegingen kunnen door deze professional worden behandeld. Toch zijn er een aantal klachten die bijzonder vaak voorkomen. Zo bestond van 2007 tot 2012 meer dan 45% van de klachten bij de fysiotherapeut uit slechts 5 gerapporteerde aandoeningen. De twee grootste daarvan waren lage-rugpijn zonder uitstraling en nekklachten. Dit zijn blijkbaar ongemakken die veel voorkomen onder de Nederlandse bevolking. Onder golfers wordt de ‘golfarm’ de meest gezien.

cd2a3f_12b62b9b8c204f9cbfbf1b50cb8c515c.jpg_srz_185_272_85_22_0.50_1.20_0

Fysiotherapie voor kinderen

Golf is een sport voor jong en oud. Kinderen vormen een bijzondere doelgroep voor de fysiotherapeut, waar op een speciale manier aandacht aan besteed dient te worden. Kinderen leren namelijk het beste spelenderwijs. Een goede fysiotherapeut neemt dit gegeven mee in de behandeling die hij/zij aan kinderen geeft. Daarnaast vormt het aanleren van bepaalde houdingen en bewegingen en bepaald gedrag door middel van beloning een belangrijk onderdeel van deze therapie bij kinderen. Ook het soort klachten dat wordt gezien bij kinderen verschilt erg van dat van andere doelgroepen.

Bij heel jonge kinderen wordt de fysiotherapeut vaak ingeschakeld wanneer er sprake is van een zogenaamde voorkeurshouding. Voor de rest bestaat een groot deel van de klachten uit een achterstand in de motorische ontwikkeling, doordat het kind om de een of andere reden moeite heeft met bewegen in het algemeen of met het maken van bepaalde bewegingen. Dit kan zowel met grove als met fijne motoriek te maken hebben. Er zijn heel veel psychische en lichamelijke aandoeningen die standaard bepaalde problemen op dit gebied met zich meebrengen. Vaak komen deze tijdens de golftraining aan het licht.

Fysiotherapie voor ouderen

Naast kinderen vormen ook ouderen een speciale doelgroep, omdat de klachten die ouderen op een gegeven moment gaan vertonen meestal voor een groot deel te maken hebben met pijn in spieren en gewrichten of het niet goed meer kunnen bewegen. De fysiotherapeut ziet dan ook heel veel mensen in deze leeftijdsgroep en probeert door middel van oefeningen om de oudere zo lang mogelijk zo soepel mogelijk te laten bewegen, zodat deze zo lang mogelijk kan genieten van wat het leven te bieden heeft.

Gespecialiseerde fysiotherapie in Breda

Kinderen, volwassenen en ouderen in Breda en omgeving kunnen ook met al hun klachten met betrekking tot het bewegingsapparaat terecht bij een fysiotherapeut in de buurt. Welke fysiotherapeuten er in deze omgeving werken en bij welke praktijken je terecht kunt, kun je zien het overzicht van fysiotherapiepraktijken in Breda:

https://www.hierhebikpijn.nl/fysiotherapie/breda