Golfen is leuk

G

Sporten is natuurlijk leuk. En de meeste mensen spelen dan toch een balspel. Van de vier sporten die het meest worden gespeeld in Nederland is golf de twee na grootste. Dat is ook niet heel vreemd als je bekijkt dat golf haast door iedereen kan worden beoefend. Het maakt niet uit of je jong of oud bent, of je nu valt onder jongeren, volwassenen of senioren. Golf kan op elke leeftijd gespeeld worden. En je kunt zelf weten in hoeverre je ermee door wilt gaan. Wil je alleen individueel een keer een balletje slaan, of wil je juist ook wedstrijden gaan golfen. Het kan allemaal, het is aan jezelf wat je wilt doen. Als sport is golf ook heel sociaal. En het lijkt een sport waarbij je niet veel in beweging bent, maar niets is minder waar. Juist door de explosieve draaibewegingen die je maakt is het ook gewoon goed voor je. En je moet natuurlijk lopen om naar de verschillende holes te gaan. Achter je balletje aan. Daarnaast is golf niet heel blessuregevoelig, je hoeft dus niet een EHBO cursus te volgen voordat je (samen) gaat golfen. Desalniettemin kun je er wel specifieke blessures aan overhouden. Vooral (lage)rugklachten en nekklachten komen vaak voor bij golfers. Dit heeft met de houding te maken.

Het spel

Het spel gaat natuurlijk om het balletje. Dat balletje moet in een zogenaamde hole geslagen worden. Afhankelijk van de afstand van de ‘tee’, waar het balletje opligt en begint, naar de hole is er vastgesteld hoeveel slagen je erover mag doen om de het balletje in de hole te krijgen. Dit noemen ze “par”, dit is een afkorting van Professional Average Result. Er zijn veel verschillende banen waar je in Nederland op terecht kunt als je wilt gaan golfen. Toch heb je bij de meeste banen wel een golfvaardigheidsbewijs nodig om erop te mogen spelen.

Techniek

De techniek is net als bij veel andere sporten belangrijk bij golf. Misschien wel het belangrijkste. Want je slaat de bal richting de hole. Het slaan doe je middels een zogenaamde swing. Er zijn veel verschillende golfclubs, waarmee je de bal kunt slaan. Afhankelijk van de gekozen club zal de bal een bepaalde afstand afleggen. Als je gaat golfen dan mag je als speler veertien verschillende golfclubs bij je dragen waar je uit kunt kiezen.

Ga het eens proberen

Golf is een leuke sport en er is ontzettend veel over te vertellen. Maar met het lezen van artikelen over golf ervaar je niet hetzelfde als wanneer je het eens probeert. Je zou het dus echt eens moeten proberen. Misschien heb je er een vooroordeel over, maar leg deze eens opzij en probeer het gewoon. Dan zul je zien dat het best een leuke sport is.