Waarom Golfen Mensen?

W

Golven is een aardig populaire bezigheid. Veel mensen gaan zelfs op golfvakantie. Pierre & Vacances kan je via een last minute of juist all inclusive naar de mooiste golfbestemmingen brengen. Sommige hotels of appartementencomplexen hebben zelfs een eigen golfparcours waar je tijdens je vakantie gebruik van mag maken. Maar wat is golven nou precies? Wat heb je voor golf eigenlijk allemaal nodig als beginner of gevorderde? En waarom gaan mensen eigenlijk überhaupt zo graag een groot grasveld op om daar een bal in een holletje te gaan slaan? Wat is de lol daar nou eigenlijk van? Wij willen je hierover wel wat meer informeren. Lees dus verder voor wat ins en outs van golven.

Wat Is Golven?

Golven is een sport. Het is misschien fysiek niet heel intensief maar wordt toch als een sport gezien. Er zijn zelfs kampioenschappen in deze sport en spelers als Tiger Woods verdienen er aardig wat mee. De bedoeling van golf is om van afstand een balletje in een gat in de grond te slaan. Dit gat, ook wel een hole genoemd, wordt aangegeven door middel van een vlaggetje zodat je ook van afstand goed kunt zien waar je op moet richten. Meestal gaat het bij golf om een heel parcours waarbij verschillende holes wordt afgegaan. Lukt het je om in één keer het balletje in het gat te gooien, iets wat maar weinig mensen lukt, dan noemen ze dit een hole-in-one. Lukt dit niet, dan mag je nog een paar keer slaan net zolang tot ook jouw bal in het gat zit. Degene die erin slaagt het parcours in zo weinig mogelijk slagen af te ronden heeft gewonnen.

Wat Heb Je Nodig?

Eigenlijk heb je voor golf alleen een club (een golfstok) nodig en een balletje. Verder heb je natuurlijk een plek nodig met een groot grasveld en een gat in de grond. Meestal vind je dit wel op een vereniging. Naast deze basisbenodigdheden voor golf kun je het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Veel golfers hebben een set golfclubs bestaande uit ijzers, hybrides, wedges en putters. Maar deze set kun je zoveel uitbreiden als je zelf wilt zodat je voor iedere situatie echt de perfecte golfclub hebt. Ook de golfkleding kun je zo uitgebreid maken als je wenst. Een simpel T-shirt met een korte of lange broek is genoeg, maar je hebt ook een specifieke golfoutfit bestaande uit een hesje, polo, golfbroek en golfschoenen. In de winter is een vest of jas misschien wel nodig.

Redenen Om te Golven

Er zijn verschillende redenen waarom mensen het zo leuk vinden om op de golfbaan te staan. Er is allereerst natuurlijk de uitdaging van een hole afmaken met zo weinig mogelijk slagen. Dit kan best spannend zijn. Verder is golfen ook nog een ultieme sociale sport omdat het een vrij langzame sport is en je op elkaar moet wachten. Je kunt dus met vrienden uitgebreid bijpraten en ook voor zakelijke contacten kan dit lucratief zijn. Jouw deal zou niet de eerste zijn die op de golfbaan gesloten of in ieder geval besproken is. Daarom gaan mensen dus voor zowel zaken als plezier op golfreis.